TOEGANKELIJKE PDF LEREN MAKEN.

De WCAG2-norm blijft gehandhaafd.

Geen uitstel WCAG2-norm

Vanaf 23 september 2020 verplichte certificering.

Vanaf 23 september 2020 dienen alle websites van alle overheidsinstanties te voldoen aan de toegankelijkheidseis WCAG2. Dit geldt ook voor alle PDF-bestanden die op deze sites te vinden zijn (gedateerd vanaf 23 september 2018). Let op: om uw website te laten certificeren als ‘digitaal toegankelijk’ moeten alle materialen die via de website zijn te raadplegen of te downloaden, zoals presentaties, Word-bestanden en PDF’s voor 100% voldoen aan de WCAG2-norm. 

Wat is een toegankelijke PDF?

Een toegankelijke PDF kan door Assistent Technology (screen readers zoals Jaws, NVA) volledig en in de juiste volgorde worden voorgelezen daarvoor moet de PDF in de juiste structuur en volgorde gecodeerd zijn met tags. Die tags geven bijvoorbeeld de structuur aan zoals kop, onderkop, inhoudsopgave enzovoort. Daarnaast moet de PDF voor slechtzienden, volledig en in de juiste volgorde, als tekst weergegeven kunnen worden op het scherm. Ook moet dan nog rekening worden gehouden met contrast en kleurcombinaties voor kleurenblinden. Als laatste moet de PDF archiveerbaar zijn en daarom voldoen aan de technische eisen van de PDF/A structuur.

Ik wil meer weten

OF BEL ONS
…dan spreken we het verder door.

BEL

Ellen

“De service is eigenlijk oneindig. Ik herinner me dat ik moest overwerken en dat ik ’s avonds vast liep. Word ik gelijk gebeld en weer op weg geholpen”

Dennis

“Het is ons wel wat waard om er op te kunnen vertrouwen dat er altijd capabele mensen komen. Het is ongelofelijk hoe ze daar iedere keer weer in slagen.”

Mark

“Met name de combinatie met de hands-on trainingen zijn ideaal. Geweldig uitgelegd en daarna is alles makkelijk terug te vinden. Super hoor!”